Le Albere

The Le Albere neighborhood, the Renzo Piano-designed requalification of the former Michelin industrial area, was conceived with the goal of returning a long abandoned area to the citizens of Trent.

Developed across an 11-hectare surface, it includes apartments, offices, shops, parks, a multi-functional cultural center and the MUSE, the new natural science museum of the city. The neighborhood is connected to the city by a cycling path that runs next to the river.

The roofing solutions of all the buildings were developed using rolled zintek® titanium zinc products supplied by Zintek S.r.l. which, in its capacity as general contractor, also proposed and developed the full stratigraphy of the substructure sustaining the rolled products “skin”.

Monograph:
Le Albere

A precious large-format bound volume presenting the Le Albere neighborhood, an industrial requalification intervention carried out in Trent and based on a project by Renzo Piano. Featuring many useful images, the volume offers an overview of the works as a whole, before focusing on the roofing solutions, addressed from both a design and strictly technical point of view.

Format: 23,5 x 23,5 cm, 174 pages

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email